Мъж даде 2 бона за "евтина" нафта, пробутаха му вода 24.08 | 12:08

Решил да мине "тънко" и си купил 900 литра, чак като платил разбрал, че е измамен

От Диана Цветкова

Изобретателни измамници вече се възползват успешно от поскъпването на горивата. 42-годишен мъж от Попово стана жертва на схема с "евтина" нафта.

Човекът дал 1620 лева на неизвестен мъж, който му продал 900 литра нафта на по-ниска от пазарната цена, но в крайна сметка горивото се оказало вода, съобщиха от областната дирекция на полицията в Търговище.

Измамата е извършена вчера преди обяд (23 август) на паркинг в Търговище. Преди това 42-годишният мъж дочул от свой познат, че човек продава нафта по 1,80 лева за литър – по-малко, отколкото в бензиностанциите.

Такамъжът, който имал камион, се впечатлил от изгодната оферта и се свързал с въпросния продавач и уговорили продажбата на близо тон нафта. Сделката трябвало да стане в Търговище, на паркинг в близост до завод "ТЕРЕМ". 

Когато мъжът пристигнал, продавачът вече бил наредил 30 туби от по 30 литра, които уж били пълни с нафта. Купувачът дал броил 1620 лв. и двамата се разделили.

По-късно се оказало, че в тубите вместо нафта има течност, подобна на вода с мирис на ацетон. Тогава измаменият мъж подал сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени