150 училища стартират с изцяло обновена материална база 16.09 | 12:32

От Ани Романова

Над 150 училища ще открият новата учебна година с изцяло обновена и модернизирана материална база. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриването на реновираната сграда на Второ основно училище "Васил Левски" в Костинброд, съобщи пресцентърът на МОН.

Министър Вълчев е поздравил ръководството на училището и на общината за добрата работа при обновяването на старото училище, открито някога в магерницата на църквата в село Маслово, в което в съвсем нови класни стаи ще влязат учениците от първи до четвърти клас. Красимир Вълчев е отправил послание към всички да работят заедно за образованието на децата, защото от това зависи бъдещето. Той е подчертал, че за да може да се изпълни общата мисия на родители, учители и общество, а и за да оцелеем като нация, родителите трябва да вярват в учителите и да възпитават децата си в уважение към учителя.

Министър Вълчев е пожелал на децата да идват на първия учебен ден и след като завършат училище, както и да си спомнят за своите учители, помогнали им да станат добри хора и пълноценни граждани.

На директорката на училището Красимира Манова министърът е подарил символичен подарък - училищен звънец, с който да открият новата учебна година.

Министър Вълчев е посетил и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство "Св. Георги Победоносец" в Костинброд, която има 230 ученици и е с обновени кабинети по проекта "Подобряване качеството на образователния процес", финансиран по ОП "Региони в растеж".

Водещи

Най-четени