Facebook подобрява екстрата „Year in Review“ 17.12 | 17:33

Без натъжаващи фотографии и нелогични слогани

От Ивайло Коралски

Facebook обърка зловещо екстрата "Year in Review" с марка 2014 година. При нея количество фотографии не само подсказваха за лошите спомени и емоции на голяма част от потребителите, но и въпреки наличието им тя завършваше с "It's been a great year" (беше чудесна година), независимо от съдържанието на "поздрава".

С "Year in Review 2015" обаче Марк Зукърбърг и компания целят да поправят миналогодишните си пропуски. Например тази година потребителите автоматично ще могат да блокират снимките, които не желаят да бъдат част от "поздрава".

Според Techcrunch "Year in Review 2015" използва същите филтри като друго предложение на Facebook – "On This Day” (на този ден).

По темата говорителят на Facebook споделя: "(тази година) няма да показваме снимки, които съдържат тежки моменти или "тагнати" бивши половинки. Няма да показваме и фотоси, които са блокирани от потребителите, или прибавени към "On This Day"."

В допълнение Facebook добавя и опция, която ще позволи на юзърите да пренареждат снимките, които да бъдат достояние за техните приятели. Практически ще можете да заменяте всеки фотос, съставляващ избрания от Facebook сет. Ако филтрите работят по начина, по който обещава Facebook, тези година социалната мрежа вероятно няма да има нужда да се извинява на своите, вече над един милиард потребители.

Водещи

Най-четени