Firefox най-накрая е 64-битов за Windows платформата 16.12 | 13:59

Браузърът на Mozillia става още по-мощен, използван на модерен хардуер

От Ивайло Коралски

Трудно е за вярване, но до момента браузърът Firefox, в своя Windows вариант, предлагаше единствено 32-битова версия. В същото време основните конкуренти на Mozillia - Google и Microsoft – отдавна предлагат 64-битови версии на своите браузъри Chrome и Edge.

Компютрите на потребителите трябва да работят минимум под Windows 7, за да се възползват от предимствата на 64-битовия вариант на браузъра. Истината е, че новата версия няма да върви значително по-бързо от 32-битовата ѝ посестрима, но потретилите ще получат по-добре защитен браузър, по-добра съвместимост с уеб приложения (при 32-битовата версия част от по-интензивните приложения просто не вървят) и допълнителни ъпгрейди, които предоставя 64-битовата архитектура.

Споменатите допълнителни ъпгрейди включват използването на Private Browsing (скрито/необезпокоявано браузване), при което Firefox блокира голям набор от уеб тракърите. Предлагат се и значителни подобрения при търсенето и подсказванията при въпросното.

64-битовият Firefox се справя по-добре и с Windows, инсталиран на дисплеи, реагиращи на допир (предлага се виртуална клавиатура). Така де, ако наскоро сте се отказали да използвате браузъра на Mozillia, може би е настъпил моментът отново да му дадете шанс.

Водещи

Най-четени