Samsung запазва ексклузивитет за най-мощния графичен мобилен чип 17.12 | 15:01

Поне до Април 2016

От Ивайло Коралски

Очаква се Galaxy S7 на Samsung да се продава в две версии, едната от които ще включва новия чипсет на Qualcomm Snapdragon 820. По всичко изглежда обаче, че корейският гигант ще бъде единственият, който ще се възползва от услугите на мощния мобилен чип. Поне първоначално.

Според китайски медии, цитирани от GSM Arena, Samsung ще има пълен ексклузивитет върху ползването на Snapdragon 820 до април следващата година. Тоест, през първите три месеца на 2016 година нито една друга компания няма да стартира продажбите на устройства, разчитащи на SoC-а на Qualcomm. В момента циркулират слухове, че Sony подготвя две слушалки със Snapdragon 820 за 2016 година.

Snapdragon 820 предоставя значително покачване на производителността спрямо предходната версия, която не е за сметка на разхода на енергия и най-вероятно Samsung цели да използва подобен ексклузивитет като маркетингов трик. Galaxy S7 би следвало да бъде официално представен по време или около Mobile World Congress през февруари. А продажбите му да стартират през март.

Освен мощния чип на Qualcomm, следващият флагшип на Samsung ще разполага с дисплей, който ще разпознава различни нива на натиск (подобно на 3D Touch на Apple) и високоскоростен USB Type-C порт, чрез който потребителите ще могат да зареждат много по-бързо своя телефон. Разбира се, камерата също ще бъде значително подобрена (най-вече фотографиите при слабо осветление).

Водещи

Най-четени