Samsung пуска OLED телевизори тази година 10.05 | 15:35

55-инчовите свръхтънки модели ще се предлагат на корейския пазар на цена от 9000 долара за бройка

От Георги Георгиев

Корейският технологичен гигант Samsung Electronics съобщи в четвъртък (10 май), че си е поставил за цел да пусне на пазара телевизори с плосък екран, в които е използвана новата технология на органичните светодиоди (OLED), предлагаща супер високо качество на изображението.

Очаква се продажбите на новите телевизори да започнат през втората половина на годината на корейския пазар, пише AFP. В началото 55-инчовите ултратънки модели ще са достъпни единствено за по-заможните или за маниаците на тема телевизия, които са готови да отделят 9000 долара за тях.

Към момента тази сума е над два пъти по-висока от цената на 55-инчовите LCD и плазмени телевизори от висок клас, които са налични на пазара.

По случая ръководителят на бизнеса с телевизори на Samsung заяви, че ще трябва да минат поне две или три години, докато новата OLED-технология стане популярна и достъпна за масовия потребител.

Наблюдатели очакват, че Samsung и техните конкуренти от LG ще бъдат първите, които ще започнат масово производство на OLED-телевизори. Много е вероятно тази технология в бъдеще да измести сегашните LCD и плазмени модели.

Водещи

Най-четени