WSJ: Galaxy S7 на Samsung ще предложи нов вид дисплей 14.12 | 16:11

Такъв, който ще разпознава различни нива на натиск

От Ивайло Коралски

Девет месеца са крайно дълъг период на териториите на смартфон индустрията, а разработката на Galaxy S7 отдавна не e изненада. Слуховете за въпросната слушалка константно циркулират в мрежата, а последната информация идва от надежден източник - Wall Street Journal.

Според медията корейският гигант е на няколко месеца разстояние, преди да демонстрира новия си флагман пред света. WSJ разкрива и любопитна информация, свързана с новостите, които ще предложи популярната смартфон серия.

С Galaxy S7 Samsung ще предложи дисплей, който ще разпознава различни нива на натиск и високоскоростен порт, чрез който потребителите ще могат да зареждат много по-бързо своя телефон. Последният, прочее, би трябвало да дебютира през март.

Подобно на Galaxy S6, Samsung ще предложи два модела - Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge.

С добавянето на дисплей, който ще разпознава различни нива на натиск, Samsung ще се опита да предложи подобна на "3D Touch" функционалността, характерна за iPhone 6S.

Благодарение на USB Type-C порта, както споменахме, Galaxy S7 ще се зарежда значително по-бързо. По думите на източниците на WSJ устройството ще може да получи енергия, даваща му живот за един пълен ден за по-малко от 30 минути. В някои случаи дори и по-малко. 

Очаквано, камерата също ще бъде ъпдейтната – подобренията ще са насочени най-вече към заснемането на качествени фотографии на слабо осветление.

За добро или зло, на този етап изглежда, че Galaxy S7 няма да се различава много от миналогодишния модел. Ръководството на Samsung обаче се надява този път компанията да посрещне по-адекватно търсенето на потребителите. При Galaxy S6 Samsung произведе значително повече бройки от стандартния модел, докато потенциалните купувачи се интересуваха най-вече от Edge модела.

Официалният анонс на Galaxy S7 трябва да се състои в края на февруари – около Mobile World Congress, стартиращ на 22 февруари.

Водещи

Най-четени