Специалните символи в играта на ротативки – какви шансове за печалба дават? 13.10 | 08:00

От iNews.bg

Това са любимите карти на слот маниаците. Специалните символи при играта на ротативки предоставят най-съблазнителните възможности за печалба. Затова "уайлд” и "скатър” са понятия с особено значение за почитателите на тази хазартна категория. Какво обаче означават тези внесени от английския език термини? Дори и любители на други игри на късмета като рулетка, покер или блекджек може би не са съвсем наясно, затова ето и някои базови пояснения.

"Уайлд” символът при ротативките най-общо казано е синоним на жокера, използван в игрите с карти. Т.е. това е символ, който може да замества друг липсващ символ, за да оформи печеливша линия. Казано по-просто, ако при завъртането се подредят 4 "черешки” без връзка помежду си, те могат да бъдат "споени” от уайлд карта. Много често ролята на жокера изпълнява изображението на цифрата 7. Тези символи могат да оформят и самостоятелни комбинации от 3, 4 или 5 в линия, като печалбите са сред най-високите, независимо за коя конкретна игра говорим.

Единствената карта, която "уайлд”-ът не може да замести или да допълни, е "скатър”

Значението на този символ е по-особено, но също се схваща лесно. Това е специално бонус поле, което не е свързано с други потенциални печеливши линии. Скатър сам по себе си може да донесе печалба или допълнителен шанс за такава, без да участва в конфигурация с останалите символи. Понякога една карта от този вид може просто да донесе допълнително безплатно завъртане. Но ако при спиране на въртенето върху екрана се появят три, четири или пет скатъра, то тогава това е наистина щастливият момент на играча. При някои слотове бонусът се задейства при минимум 3 специални символа от този вид. Т.е. ако излязат само два скатъра, те може да не носят нищо. Но това вече зависи от спецификата на играта.

Как работят "уайлд” и "скатър” картите, можете да разучите и от сайтовете за казино игри, при които не е необходима регистрация. Налице са различни демо версии, при които специалните символи варират като изображения и като възможности за печалба. При безплатните игри не се изисква регистрация, за да се направят няколко десетки завъртания на едно или друго заглавие само с цел да бъдат проучени правилата.

Има ли слотове без специални символи?

При повечето онлайн ротативки присъстват както "уайлд”, така и "скатър” карти. Можем да кажем, че на практика при всички машинки с 5 "барабана” (или 5 "рийла”, 5 въртящи се колони) неизменно са заложени и двата вида специални символи. Не така стои въпросът при слотовете с 3 рийла например – там може и да няма "скатър”. Но тези ротативки са и далеч по-малко популярни и по-рядко срещани в интернет гейминг платформите.

А също както и "обикновените” карти, специалнит работят с размера на залога. 5 скатъра няма да излеят златни реки в сметката ви, ако играете с минимален бюджет от, да речем, 1 стотинка на линия. Размерът на печалбата винаги е пропорционална на риск, което се поема от играча, независимо за коя хазартна категория става дума.

 

 

Водещи

Най-четени