Транспортен бос с Бугати за 5 милиона продава имението си в село Рибарица за 3 милиона 13.09 | 09:28

Ваньо Алексиев не е засегнат от кризата, а просто е построил луксозна къща на друго място - в Бистрица

От iNews.bg

Транспортният бос  Ваньо Алексиев  е решил да се прости с имението си в с. Рибарица. Богаташът е обявил за продан баровския имот и иска колосалната сума от 1,5 млн. евро или около 3 млн. лева.

Имението, което се намира в Стара планина, е наистина впечатляващо. То е в непосредствена близост до Етрополе – само на 120 км от София. Къщата е построена през 2012 г. Мястото е все още девствено и незастроено, което го прави идеално за богаташи, които търсят спокойствие от натовареното си ежедневие.

Имотът е разположен върху собствен парк от 15 000 кв. метра и разполага дори с конюшня. Къщата е на 3 етажа с 4 спални и обща площ 568 кв. метра. На ниво партер се намира голям гараж с възможност за паркиране на 3 автомобила, котелно и складово помещение. На следващото ниво има дневна, кухня, трапезария, кинозала, джакузи, сауна и всевъзможни екстри. Площта на този етаж е 310 кв.м. На следващия етаж ще намерите спалня, дрешник, баня, килер, тераса, кабинет, емпоре, втора спалня, баня, спалня и тераса. Застроената площ на този етаж е 258.62 кв.м. Отделно от къщата се намира стопанската сграда, която се състои от канцелария, конюшня, предверие и склад, пише "Уикенд".

На парцела, който е около 15 декара, има просторен двор с басейн и външен бар. В дъното е построена конюшня с 6 клетки и две допълнителни помещения. Зад нея се намира и другият вход на имота, който също позволява достъп на автомобил. Общата площ на басейна и конюшнята е 249 квадрата.

Само допреди 2 години бизнесменът прекарваше цяло лято в с.  Рибарица , но си построи къща в Бистрица, и вече обитава само нея. Едва ли кризата е причината Алексиев да продава апетитния имот, по-скоро вече почти не ходи в  Рибарица  и заради това е решил да се лиши от огромното имение, което гълта значителна сума само за поддръжка.

Припомняме, че преди няколко месеца милионерът продаде и автомобила си "Бугати Широн" за около 3 милиона евро. Преди 3 години собственикът на транспортната компаня "Биомет" сам се похвали в инстаграм, че си е купил една от най-скъпите серийни коли в света. Тогава се твърдеше, че автомобилът, от който са произведени 500 бройки в лимитирана серия, е купен за 5 млн. лева.  Ваньо Алексиев  търсеше купувач на лъскавата кола повече от половин година, а коронарирусът допълнително утежни намирането на желаещ, който по време на пандемия да брои близо 6 млн. лева. Новият купувач на возилото не е българин.

В България собственик на автомобил "Бугати" е и Румен Гайтански - Вълка. Още преди десетилетие той брои крупната сума от ,3 милиона, за да притежава модела "Вейрон". В милионерските среди се чудят каква ли е причината  Ваньо Алексиев  да е на вълна продажби. Едва ли го е закъсал финансово, защото фирмата му притежава над 200 автобуси и камиони, а за него работят над 650 души. Офисите на "Биомет" са из цяла България, а покрай коронавируса транспортният бизнес процъфтява. Освен с транспорт,  Ваньо Алексиев  се занимава и със соларни паркове.

Водещи

Най-четени