Зеленчуците са от природата. А балансираният режим – от нас 28.03 | 09:51

Кои са супер храните за пролетта

От iNews.bg

Астрономичната пролет настъпи, колкото и да не ни се вярва, поглеждайки през прозореца навън. Прогнозите са за един слънчев Великден, така че е време да помислим и кои са супер храните на пролетта, които да имаме предвид, подготвяйки семейното меню в следващите няколко месеца.

Безспорно, това са храните, богати на витамини A, C, D, E и от групата B, както и на желязо и магнезий. Защо ли? Защото именно тези витамини помагат на организма ни да излезе от зимната си застоялост и да се подготви за идващите по-топли месеци. А те изискват и по-лека и концентрирана на витамини храна. За да може кожата, косата и ноктите ни да се възстановят след студените дни, да засилим имунитета си, и най-важното – да преборим пролетната умора.

И така, ето селекцията ни от пролетни супер храни: моркови, зели, карфиол, броколи, цвекло, бобови растения, както и царете на зеленолистните зеленчуци – спанак, магданоз и копър. Разбира се, цитрусите и рибата са винаги задължителна част от седмичния избор за вкусни и подхранващи ястия.

Това са и продуктите, които освен на витамини и минерали, са особено богати на антиоксиданти. Те са изключително подходящи както за директна консумация, така и за приготвяне на свежи пролетни салати, детокс смутита, леки гарнитури и вкусни предястия.

А как да се сдобием и да ги приготвим най-лесно, бързо и вкусно?

Тук на помощ ни идва богатата селекция от консервирани и замразени зеленчуци – предимно изброените пролетни супер храни, на Bonduelle. Можете да ги откриете в почти всеки магазин или голям хипермаркет и ако обърнете внимание, ще забележите, че освен продуктите сами по себе си, може да откриете и разнообразни миксове, съобразени именно с пролетния режим на хранене.

В желанието си да ви дадем още повече полезни съвети, ви предлагаме и да разгледате страницата на "Зеленчуците са от природата. А наградите – от нас!", където освен всичко останало, може да спечелите и висококачествени и щадящи хранителните съставки кулинарни уреди. На страницата на компанията пък, ще намерите и 4 лесни за приготвяне и вкусни разнообразни рецепти, съдържащи основните супер храни, за които вече ви разказахме.

Следете и страницата на Bonduelle във "Фейсбук", защото там ще видите и какво ще приготвят любимите ни кулинарни блогъри, които също са се фокусирали върху балансирания пролетен режим на хранене. Не ни остава друго, освен да споделим нашата любима рецепта на Bonduelle тази пролет – истински пролетен микс в порция топла супа: (рецептата)

Водещи

Най-четени