Геймърките превземат света 18.09 | 11:18

Жените стават по-запалени по игрите от мъжете

От Цанка Донкова

Митът, че мъжете са заклети фенове на игрите вече е тотално разбит. Проучване показва, че нежният пол са много по-запалени. От проведена анкета сред 4000 жители на Великобритания се оказва, че броят на дамите-геймърки е 52%. Това е значително увеличение, тъй като преди три години техният брой е бил 49%, съобщава The Guardian

Друга интересна тенденция, която се забелязва е, че все повече хора на средна възраст са запалени по игрите. Оказва се, че хората над 44 години съставляват 27% от играещите, срещу 22% деца и тинейджъри. Общо 33,5 млн. британци играят на електронни игри, което е 69% от населението на Острова.

Причината за увеличеният интерес към игрите е масовото производство на смартфони. Така например 56% от жените над 44 години са заявили, че играят игри с пъзели. Точно този тип са изместили от челното място, игрите с действия тип приключение или със стрелба.

Интересен е и фактът, че 54% от анкетираните са посочили, че тяхното любимо устройство за игри е телефонът. 25% от тях играят на него всеки ден.

Водещи

Най-четени