Български актьор е звезда в световен кинохит 23.01 | 11:33

Алек Алексиев е в екипа на екшън трилъра "Джак Райън: Теория на хаоса"

От Мартина Панайотова

Младият български актьор Алек Алексиев, който в момента живее и работи в Лондон, е част от екипа на екшън трилъра "Джак Райън: Теория на хаоса".

В ролята на бодигард на руския олигарх Виктор Черевин (Кенет Брана) Алек разполага не само с доста екранно време в продукцията, но и с възможността да работи със световноизвестни актьори и талантливия британски режисьор Кенет Брана - "Нямах общи сцени с Кевин Костнър, повечето бяха с Кенет Брана, Крис Пайн и Кийра Найтли, но работата с професионалисти винаги е приятна и точна. Кенет Брана успява да създаде весело-работна атмосфера, без напрежение," сподели той.

Вчера в Лондон екипът на филма отпразнува и Европейската премиера на "Джак Райън: Теория на хаоса". В елегантна рокля на Proenza Schouler британската актриса Кийра Найтли присвои цялото внимание на червения килим, появявайки се в компанията на колегите си Крис Пайн и Кенет Брана, който е и режисьор на продукцията.

Екшън трилърът "Джак Райън: Теория на хаоса" проследява началото на кариерата на легендарния едноименен персонаж от романите на Том Кланси, за който истинското оръжие е интелектът. С 13 бестселъра и четири хитови екранизации, Джак Райън вече се е превърнал във феномен от съвременната култура.

В "Джак Райън: Теория на хаоса" в образа се превъплъщава бързо набиращият популярност актьор Крис Пайн, който миналата година участва в хитовата продукция "Пропадане в мрака", част от новата кинопоредица "Стар Трек". Негови екранни партньори са Кийра Найтли, носителят на "Оскар" Кевин Костнър и Кенет Брана, който е и режисьор на филма.

1170041

Модерна и впечатляващо динамична киноистория, "Джак Райън: Теория на хаоса" проследява нефилмираното до сега минало на агент Райън (Крис Пайн) от периода преди да бъде вербуван от ЦРУ, през срещата му с Томас Харпър, (Кевин Костнър), до глобалните събития, довели до превръщането му в незаменима част от световното разузнаване. Джак Райън все още работи като финансов анализатор на Уолстрийт, но е вербуван да разследва глобалния финансов тероризъм. Когато се разкриват поредица от събития, които заплашват да потопят икономиката на САЩ и да отприщят безпрецедентен хаос в целия свят, Джак е принуден да напусне удобното си място пред компютъра, да замине за Москва и да се изправи срещу руски бизнесмен (Кенет Брана), който изглежда, че стои зад всичко.

Българската кинопремиера на "Джак Райън: Теория на хаоса" е на 31 януари 2014 г., с предпремиера от този петък.

Ексклузивен трейлър на български на "Джак Райън: Теория на хаоса" може да видите тук!

Водещи

Най-четени