Предстоят ни интензивни няколко месеца, пълни с ретроградност 24.01 | 09:45

Сезонът на зодия Водолей: Ето какви промени настъпват

От iNews.bg

Предстоят ни интензивни няколко месеца, пълни с ретроградност. Но тъй като сезонът на Водолея е почти тук, ще се зарадвате да разберете, че ситуацията ще олекне през следващите седмици. Ето какво да очаквате и как да работите с енергията на този сезон на Водолея.

Той започва на 20 януари, с новолунието във Водолей още на следващия ден, но според астролози, истинската енергията на Водолея ще се усети, когато Уран излезе от ретроградност на 22 януари. Това е така, тъй като Уран е планетата на революцията и промяната и може да подейства разрушително, точно като пробуждане след дълга дрямка.

От друга страна, Венера влиза в Риби на 26 януари само четири дни по-късно, така че можем да очакваме успокояващ ефект.

А от 24 до 29 януари ще имаме отлична възможност да продъължим проекти, да възстановим изгубени позиции и да възвърнем романтиката, като слънцето образува връзка с Юпитер в Овен на 24 януари и тригон между слънцето и Марс в Близнаци на 29 януари.

Обаче има нещо, за което ще трябва да внимавате! Началото на февруари ще се характеризира с малко... споран енергия. На 3 февруари Слънцето ще бъде в квадрат с Уран, а на 4 февруари Венера ще направи квадрат с Марс. Това е период от време, в който колкото повече можете да упражнявате своята безпристрастност на Водолея, толкова по-добре.

Когато пълнолунието в Лъв настъпи на 5 февруари, поставяйки Уран в квадратура, нещата ще достигнат точка на кипене. Но това бързо ще отмине.

Към края на сезона на Водолея ще бъдем изправени пред дилема по отношение на творческо търсене или романтичен интерес, благодарение на съвпад между Венера и Нептун и друг между Слънцето и Сатурн. В този момент ще трябва да се замислите сериозно дали искате да продължите с това, с което се занимавате.

Как да управляваме тази енергия?

Тъй като няма ретроградни планети и енергията на Водолея е силна, това е отличен месец за мащабно мислене, особено когато става въпрос за колективи. В крайна сметка Водолеят е най-хуманният от всички знаци.

Астролози препоръчват да се образовате по хуманитарни и/или научни въпроси, независимо дали става дума за гледане на документален филм за социална справедливост, гледане на научни видеоклипове или опит за изучаване на нов език.

Съсредоточете се върху това как можете да изградите консенсус и как намирате начини да координирате всички различни усилия и всички различни гледни точки. Водолеят е свързан със социалната справедливост и с разширяването на вашия социален свят и вашето съзнание.

Новолунието във Водолей в началото на сезона също е чудесна възможност да направите крачка назад и да обърнете внимание на емоционалните си реакции.

 

Водещи

Най-четени