Поучете се от световния пример в измислянето на шеги 01.04 | 11:56

Вижте какви лъжи си спрехната в Австралия, Япония, Англия...

От Цанка Донкова

1 април е и цял свят го тресе манията по шегите и закачките. Още докато европейците са спели, в Австралия, Нова Зеландия и Япония се започнали ловът на наивници, съобщава в. Daily Telegraph.

Така например родителите на възпитаниците на училището "Касъл хил" в Сидни са се събудиха от SMS-и, че учебни занятия днес няма да има заради пожар. За нещастие на учениците обаче това се оказало опашата лъжа. Училищното ръководство вече се е оплакало от нея на полицията. Оказа се, че в компютърната система е проникнал хакер, който е изпратил съобщенията.

В същото време компания за автобусни превози в Нова Зеландия се е похвалила, че при посещението си в страната принц Уилям, съпругата му и бебето ще ползват техните услуги "за да поддържат образа си на народни хора". Отново в Нова Зеландия BMW пусна най-новия си продукт - бебешко креватче серия ZZZ. То било разработено, "за да облекчи положението на милиони родители от цял свят, които шофират с часове из квартала, за да приспят бебето си", допълва БТА.

В друга част на света – Япония в. Japan Times обяви, че Източнояпонската железопътна компания прави проучване за "аромати, предразполагащи към действие", с които да подсеща разсеяните пътници, че са стигнали до спирката си за слизане в метрото. В недалечно бъдеще 30 станции в Токио ще бъдат изпълнени със специално избрани аромати, като се започне от бирен хмел до тамян и стари книги.

Австралийската телевизия ABC пък обяви, че водещите на сутрешното ѝ предаване напускат заради поднасяното им лошо кафе. Фермерският ѝ канал се похвали, че в щата Виктория започват да произвеждат сирене от двуутробното уомбат.

Специалисти на Австралийския национален университет обучават патици да пресичат на пешеходни пътеки. Ръководителят на катедрата по птици и пернати д-р Доналд Дрейк води курсовете, след като е изучил изчерпателно поведението на представителите на вида по пътищата, предаде ABC

Няколко компании - "Телстра", "Оптус" и iiNet обявиха устройства, с които собствениците на домашни любимци могат да разговарят с тях, когато не са си у дома, включително и такова, което превръща кучешкия лай в текст. iiNet пък превръща семейното куче или котка в интернет wi-fi рутър.

Британският в. Guardian написа на сайта си, че автомобилното движение в Шотландия ще е отдясно като в останалата част от ЕС, ако страната гласува за независимост. Мярката била на националисткото движение, за да получат шотландците представа как би функционирала независимата им държава. Тя би довела до подмяната на 58 000 пътни знака и други промени в маркировката по 3000 км пътища.

В. Daily Express и ITV твърдят, че кокошките в английска ферма вече снасят квадратни яйца. Пингвинът Йойо в зоологическата градина на Девън път снесе златно яйце. Във Великобритания се появи също пешеходна пътека за овце и увеселително влакче за кучета. Според в. Sun кралицата сондира за нефт в градината на Бъкингамския дворец. В. Daily Telegraph обяви, че бъдещата шотландска лира ще е с образа на политика Алекс Салмънд.

Водещи

Най-четени