Виното на Стинг – хит на дегустация у нас 26.04 | 13:42

Рок динозавърът е кръстил вината си на някои от своите хитове

От iNews.bg

Едно от най-очакваните представяния през този сезон ще бъде дегустацията на вината на рок музиканта Стинг по време на SPRING WINE TASTING. Те носят имената на някои от най-емблематичните му песни: When we dance Chianti DOCG 2013; Casino delle vie 2012; Sister moon 2012 - Super Tuscany; Beppe! Rosato IGT 2015.

Избата им Tenuta Il Palagio е построена в средата на XVI век и постепенно се е разраствала като имение. Когато преди 15 години Стинг и жена му Труди го откриват,  им коства доста усилия да възстановят вилата, страничните постройки, маслиновите гори и лозя в целия им предишен блясък. Днес секващата дъxа красота и атмосфера в Il Palagio завладяват всеки гост. От години в имението се произвежда великолепен мед и зехтин, а от няколко години - и вина от изключително качество.

 

Търговският и маркетингов директор на Tenuta Il Palagio, който пристига у нас специално за събитието, споделя: "Да работиш за Стинг и съпругата му Труди е абсолютно удоволствие. Те и двамата са изключително мили хора, много отворени към нови идеи. Най-трудното е, че вината ни винаги трябва да бъдат (поне) толкова добри, колкото музиката на Стинг! Но вече имаме признанието на най-големите световни експерти и това само доказва, че вината ни са топ. Вървим към по-меки и елегантни вина, каквато е цялостната тенденция за тосканските вина, и съм сигурен, че много ще се харесат на публиката", добавя още той.

Водещи

Най-четени