Сагата с язовирите продължава! Лъчезар Борисов опровергава пак министър Петков 15.06 | 18:58

Предадени са пълни, а сега се изпускат незаконосъобразно, твърди той

От iNews

Казусът с ремонтираните, но празни язовири, продължава да се нищи. Вчера служебният икономически министър Кирил Петков показа още два такива язовира. Ексминистър Лъчезар Борисов даде своята позиция пред Би Ти Ви, като право на отговор. 

Той заяви, че язовирите се източват и то в нарушение на законодателството.

Освен това Борисов обясни, че собствеността е прехвърлена за показаните язовири: "Тя е прехвърлена до Държавното предприятие "Uправление и стопанисване на язовирите" и то е собственик, а принципал е министърът икономиката. Може би имат предвид, че финансово между ДКК и това предприятие не е изчистен въпросът."

Според Кирил Петков всички пари по ремонтите на язовирите са платени, но още не са влезли в експлоатация. Министърът на икономиката обяви вчера, че и трите язовира - "Пазар дере", "Злати войвода 3" и "Злати войвода 4", са завършени и предадени на Държавната консолидационна компания в 31 декември 2020 г.

Тогава е било и платено за работата. Шест месеца по-късно те така и не са предадени на държавната компания, стопанисваща язовирите и те никога не са били завирявани, каза още Петков. 

Лъчезар Борисов обясни пък, че са предадени пълни, а сега се изпускат незаконосъобразно.

"Може би съветниците на Кирил Петков го подвеждат, Държавното предприятие по стопанисване на язовирите изпуска тези язовири, но не знам кой им нарежда", каза Борисов в "Лице в лице".

Той допълни още, че това е така, защото при предадената работа са били пълни и показа снимка, с която аргументира своите твърдения за "Пазар дере", който по думите му е изпуснат на 31 май.

Според него се случват странни неща. Той представи и фактури за цената на бетона и превоза.

"90 лв. на куб м и 95. на куб. м. Около 90 и 95 лв. варира цената на места и по-ниска", заяви бившият икономически министър.

 

Водещи

Най-четени