Влади Данаилов продава последния автомобил на баща си 19.08 | 14:00

Парите от продажбата на автомобила също ще отидат за погасяване на задължението

От iNews.bg

Последният автомобил на покойния актьор Стефан Данаилов - Mercedes - се продава от сина му Владимир.

"Да така е, аз няма къде да карам Mercedesа на татко в Щатите. Плюс това тук, където живея, няма много хора които да шофират толкова скъпи коли. Да разбира се, че хората имат пари, но за тях не е толкова важно да се показват, колкото в България", обяснява пред "България Днес" Влади Данаилов.

Немската кола е производство 2014 г., с всички екстри, запазена и с малък пробег, като техническите характеристики са перфектни според разбирачи. Данаилов се консултирал и с шофьора на Ламбо, който цял живот се е грижил всичко да е изрядно по автомобила, когато заедно тръгнат на път. Цената определили двамата - 99 900 лв. Черната лимузина вече чака собственика си в шоурума на "Ферари" и вече е била разглеждана от няколко ценители на актьора.

"Някой ще каже, че с лека ръка продавам  колата на баща ми. Не е така. Споменът за татко е в душата и главата ми, а не в железарията. Много неща ми напомнят за него, особено когато се върна в България, Но вярвам, че духът на човека, като си отиде от този свят се запазва и той няма да има нищо против тази продажба. Знаете, че съм вярваш и мислено си говоря с баща ми. Постоянно се съветвам с него, когато искам нещо да направя, особено когато е свързано с него. Винаги съм чувал това, което искам, разбирали сме се без думи, той никога не ми е повишавал тон. Не е налудничаво, предполагам ще ме разберат много от хората, които са изпитвали загубата на близки, с които много са се обичали",  сподели още Влади Данаилов.

Основният наследник на Ламбо засега не е пипал от парите на баща си от наследството, тъй като е взел студентски кредит за следването си по медицина и сам го изплаща. Парите от продажбата на автомобила също ще отидат за погасяване на задължението.

Водещи

Най-четени