Филип Киркоров влезе в психиатрия 09.12 | 13:11

Певецът отлага планираните за декември изяви, участието му в новогодишните програми е под въпрос

От Олга Андреева

Филип Киркоров, който отпътува от Русия след скандала с набитата от него режисьорка, е постъпил в психиатричното отделение на телавивската болница "Тел а-Шомер", съобщи Нюзру.

Лекарите сега изследват певеца, след което ще решат какво да правят, каза Ноа Брегман от пресслужбата на болницата. Представителите на Филип Киркоров отказват да дадат информация и телефоните им са изключени.

Журналистът от "Известия" Михаил Марголис пише, че се е свързал по телефона с Киркоров в болничната стая и той му е казал, че заради изследванията трябва да се откаже от планираните за декември изяви. Участието му в новогодишните програми ще зависи от мнението на израелските лекари.

"Аз действително периодично имам пристъпи, когато ми е трудно да се контролирам и след това ми е трудно да си спомня защо съм се държал така. Съжалявам за случилото се на репетицията в Кремъл и съм готов лично да се извиня на Яблокова, но не мога да се свържа с нея", заявил Киркоров.

За това, че Филип Киркоров е заминал в чужбина за "сериозно медицинско изследване", съобщи вчера и адвокатката му Татяна Акимцева, без да уточнява къде точно. Тя отбеляза, че Киркоров е много разстроен от неодобрителната реакция на колегите му. За последните дни той много се е изменил и отслабнал, добави адвокатката.

Големите руски телевизии не бързат да коментират съобщенията в пресата, че Филип Киркоров ще бъде "изрязан" от новогодишните програми. От Първи канал казаха, че снимките започват следващата седмица и чак тогава ще стане ясно дали ще участва Киркоров. От канал "Русия" отказаха да коментират.

Филип Киркоров е нападнал режисьорката Марина Яблокова на репетицията за церемонията по връчването на наградите "Златен грамофон", след като се изнервил на проблем с осветлението.

Според медицинската справка 29-годишната Яблокова е пострадала сериозно – освен натъртвания и кръвоизливи, има и увреждания на гръбначния стълб. Пострадалата не е съгласна на извънсъдебно споразумение и иска певецът да бъде съден.

Водещи

Най-четени