Филип Киркоров с грандиозна премиера в Кремъл 16.03 | 11:41

Фонтан на сцената и специален парфюм за спектаклите "Аз"

От Ани Романова

Народният артист на Русия - певецът с български корени Филип Киркоров, представя тази вечер първия си от петте поредни шоу спектакли, наречен "Аз". Те ще се проведат в Кремълската концертна зала, а всички билети отдавна са продадени, съобщава ТАСС.

Пстановчик е знаменият режисьор Франко Драгоне, който е привлякъл за изпълнението на замисъла 96 души. Съставът на изпълнителите пък наброява 75 представители на руския шоу бизнес. 

"Обещах на зрителите грандиозно шоу на световно равнище", казва в интервю за ТАСС Филип Киркоров. Той разказва, че музикалният спектакъл е подготвян две години, а репетициите са провеждани във филмовите павилиони на "Мосфилм" цели шест месеца. "През последната седмица репетирахме в Кремъл", уточнява поп певецът.

Той издава, че на сцената довечера ще има монтиран истински воден фонтан, тежащ тон и половина. Осветлението е поверено на работилия за Лара Фабиан лоран лорти (Канада), за хореографията е отговорен Тони Теста (САЩ), известен с работата си за майкъл Джексън, Джанет Джексън, Кайли Миноуг и други звезди. 

Сценичното облекло пък е дело на световноизвестния руски моделиер Валентин Юдашкин, както и на специално разработени колекции на Dolce & Gabanna и Etro. "Ушити са около две хиляди костюма", уточнява Филип.

Продължителността на концерта е два часа и половина без антракти, като 70% от репертоара е от нови песни. 

"Нашият спектакъл дори има собествено ухание", споделя Киркоров.- За премиерата е създаден специален парфюм за мъже и за жени. Дамският аромат ухае на кардамон и роза, а мъжкият - на лимон, мускус и кедрово дърво. Консултант по създаването на парфюма е легендарната руска певица Алла Пугачова, която освен че е бивша съпруга на певеца, е и първата, която още по времето на СССР пусна на пазара свой парфюм, носещ нейното име "Алла".

Като цяло шоуто възлиза на рекордните 6,5 млн. евро, констатира Киркоров. И пояснява, че по този начин сам си е направил подарък за юбилейната си 50-годишнина, която се пада на 30 април 2017 г., докогато певецът ще гастролира в цялата страна и в чужбина с "Аз". Грандиозното турне ще завърши към 30 април догодина с 10 финални представления, пояснява руската звезда. 

Децата на Филип - дъщеря му Алла-Виктория и синът Мартин, ще присъстват довечера на премиерния кремълски спектакъл. "Ще дойде баща ми Бедрос, леля ми Мари, а от България специално пристига чичо ми Хари", разказва още Филип. 

По думите му основен гост на вечерта ще бъде Алла Пугачова заедно със съпруга си Максим Галкин и децата им Лиза и Хари. "Всички скъпи за мен хора ще седят на първия ред в партера", завършва интервюто си Филип Киркоров.

Водещи

Най-четени