Клинт Истууд избра Тръмп срещу "дупедавското поколение" 05.08 | 08:23

Големият актьор и режисьор е отявлен републиканец, признава, че този път изборът на Америка ще е труден

От iNews.bg

Отявленият републиканец Клинт Истууд даде подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ. 86-годишният актьор досега се въздържаше да изкаже подкрепата си за милиардера, който предизвика разделение в редиците на републиканците. В крайна сметка той го подкрепи, но с половин уста и не особено ентусиазирано.

Ветеранът даде да се разбере, че не е във възторг и от двамата кандидати за президент – Тръмп и Хилари Клинтън, но все пак избира Тръмп, който по думите му е "враг на политическата коректност и на "дупедавското поколение". Звездата зави това в интервю за списание "Ескуайър", в което все пак се изказа ласкаво за бизнесмена.

"Виждаме как хора обвиняват други в расизъм и всякакви подобни неща. Когато растях, тези неща не бяха наричани расистки. Тайно всички са уморени от политическата коректност", каза той пред списанието.

Истууд обаче призна, че не винаги е съгласен с възгледите на Тръмп.

На въпрос кого ще избере между милиардера и кандидатът на демократите Хилари Клинтън, Истууд заяви, че "това е труден избор".

"Ще трябва да избера Тръмп... разбирате, тя (Клинтън – бел. ред.) обяви, че ще следва стъпките на Обама", посочи ветеранът.

Според него "и двамата кандидати са свързани с бизнеса", а Хилари Клинтън "направи много пари от политическата си кариера". 

Водещи

Най-четени