Какво ни "разказват" роклите на Даяна? 23.03 | 13:00

На изложба в двореца Кенсингтън могат да бъдат видени рокли на покойната принцеса

От Кремена Бедерева

Дизайнерски рокли, носени от Даяна, принцесата на Уелс, могат да бъдат видени в изложба в двореца Кенсингтън.

Колекцията, наречена "Даяна: Погледи на една съвременна принцеса", показва пет нейни рокли. Класическа коктейлна рокля, официални рокли и вечерни ще могат да бъдат видени от 26 март в двореца, съобщава в. Daily Mail.

Невероятната червена рокля на Катрин Уокър, с лилав копринен шифон, носена от Даяна при посещението й в Тайланд през 1988 г., е гвоздеят на изложбата. Черната дълга рокля от първия официален ангажимент на Лейди Ди в Royal Opera House през 1981 г., и благодарение на която Даяна става модна икона, също може да бъде видяна от посетителите.

Вечерната рокля, която бе продадена на търг миналата година за 192 000 паунда, и не е показвана никога досега в Обединеното кралство, също присъства в колекцията.

Черната копринена рокля на Версаче, която Лейди Ди носеше на премиерата през 1995 г. на Аполо 13, също ще бъде показана на любопитните.

Според организаторите дворецът Кенсингтън като бивш дом на принцесата е идеалното място да се покажат нейните прекрасни рокли, като уверяват, че атмосферата ще бъде наистина вълшебна.

Кураторът Мърфи разказва, че всеки тоалет е внимателно подбран и не е попаднал случайно в колекцията, като целта е била да се илюстрира стила на принцеса Даяна.

Любимката на народа принцеса Даяна, или както я наричаха всички - лейди Ди, непрекъснато присъстваше в заглавията на медиите по цял свят. Харизматичната й личност, благотворителните кампании, които организираше и невинността й бяха запазили място в сърцата на хората.

Неуспешният й брак с принц Чарлз приключи през 1996 г., като лейди Ди започна живота си наново, впускайки се в романтична връзка със сина на бизнесмена Мохамед ал Файед.

Но година по-късно - на 31 август 1997 г., лейди Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж, заедно със своя любим Доди Ал Файед. След 9 г. и тригодишно разследване, Скотланд Ярд излезе с доклад, че автомобилната катастрофа на Лейди Даяна и Доди ал-Файед не е резултат от заговор за убийство, а е трагичен инцидент.

Водещи

Най-четени