Какво ни носи Новолунието в Овен? 18.03 | 15:40

То съвпада и с парад на планетите

От iNews

Новолунието в Овен на 21 март е в 19,23 часа софийско време и според астролозите това е време за нови енергии - както положителни, така и отрицателни.

С новата луна, от една страна, се отприщват пролетните енергии и обновлението на природата. Четири часа по-късно започва и новата астрологическа година.

Новолунието в Овен винаги пристига с прогнози за бъдещето, а тази година то идва и с частичен парад на планетите.

Скупчване

От 21 март астрологичните по разбиране планети се скупчват в т.нар. парад и се обединяват енергиите на Слънце, Луна, Меркурий, Юпитер и Хирон (б.р. - Хирон е малка планета, планетоид, която обикаля между Сатурн и Уран, дълго време се е смятало, че е била спътник на Плутон. В астрологията Хирон е важен обект, кръстен на митичен кентавър. Свързва се с наследството, с уважение към миналото, но в същото време и с прояви на креативност и новаторство).

Този парад на планетите ни носи различни енергии, като някои са доста противоречиви едни на други. При всеки човек обаче надделява енергията, която се свързва с неговите знаци в наталната му карта. Парадът е до края на месеца, но пикът му е на 22 март, в началото, когато Плутон прави преход във Водолей. Новата плутонианска епоха ще продължи 20 години. А още отсега сме разбрали от нея, че всичко се преобръща.

Допълнително към тези различни енергии се добавя и равноденствието, когато Слънцето влиза в Овен, а това е на 20 март в 23,24 ч. БГ време.

Такова събитие, когато новолунието е в Овен, говори за колосална сила, за неординарност и е с огромна важност за този период. Винаги се смята, че парадът на планетите не е от най-добрите събития, които могат да се случат в живота на хората. Влияе дестабилизиращо на световната икономика, на политиката, на военните и емоционалните изблици. Но това в никакъв случай не означава, че трябва да се вайкаме, а по-скоро е сигнал да се вземем в ръце и да започнем да вършим нещата така, както трябва, отсичат астролозите.

Освен това допълнително разбиване на баланса идва от Юпитер – най-голямата планета в Слънчевата система. Тя в момента върви към най-голямата си близост и със Слънцето, и със Земята. А това по време на парад на планетите внася допълнително напрежение и се случва приблизително веднъж на един век.

Трябва да припомним, че още от дълбока древност се смята как при пълен парад на планетите ще дойде краят на света. Най-малкото гравитацията на всички тези небесни тела се събира на едно място. Но трябва още да припомним, че обикновено краят на света идва по няколко пъти годишно – я от някое предсказание, я от някое преминаващо наблизо небесно тяло. Но на следващия ден, както е във вица, домакинята готви мусака, защото на всички им харесва. Та и тук по същия начин, макар че да си имаме едно наум само може да ни е от полза.

Агресия

Така в края на март на небето се натрупват силни енергии, които буквално ни хвърлят в нова епоха, а тя е съвършено различна от познатата и е неизследвана от човечеството, не и в последните няколко века.

Знае се със сигурност, че управител на това новолуние е Марс – планетата на войните, конфликтите и агресията. По това време управителят на новолунието Марс е на 29 градуса в съзвездие Близнаци, а това е предпоставка да се готвим за сериозни промени. Ситуацията в света като цяло скоро ще се превърне в нещо ново, от което ще има важни промени.

Проблемът с 29-ия градус в Близнаци е, че там се намира звездата от първа величина Бетелгейзе. В астрологията тя е много силно небесно тяло и е от малкото, които се виждат ясно при съединяване с която и да е планета. Бетелгейзе още е известна и като звездата на войната. А комбинацията с агресивния Марс направо е убийствена.

Смята се, че носи нещастия, предизвиква отрицателни емоции, особено ярост. Съединението на Бетелгейзе с Марс се проявява с многочислена смърт, опасности от война, унищожения и загуби.

Квадратът на Марс към точката на новолунието ясно показва, че международното напрежение ще нараства и войните на планетата ще пламват повече от всякога, отсичат астролозите.

В същото време Лилит – черната луна (времето, когато астрономично спътникът е най-отдалечен от Земята) образува квадрат в Лъв към възлите на оста Телец – Скорпион. И това астрологично се приема, че показва как могат да възникнат определени ситуации и изпитания, свързани с нашата карма, с други думи това разположение на енергийните точки показва конфликт между миналото и бъдещето.

Черната Лилит подбужда човечеството към усвояване на негативния опит и проява на регресивни качества. Транзитът на Лилит сочи, че сега тя се движи от възходящия към низходящия възел, а това означава регрес и че наяве излиза обратната страна на монетата, най-вече за знаците от зодиака, в които се намира. В случая възходящият възел е в Телец, а Лилит е в Лъв. Това се тълкува като вероятности за присвояване на поземлени територии, на природни ресурси и кражба на финанси. Тези, които се поддадат на изкушенията на черната луна, ще срещнат съпротива от съдбата, пренебрегването на която неизбежно ще доведе до възмездие, плашат астролозите. И припомнят, че през цялата 2023 г. на небето ще действа още един много силен, сложен и кармичен аспект – тау квадратът на Плутон към кармичната ос. Този напрегнат аспект показва период на предопределени много сериозни, направо революционни, войнствени и катастрофални събития, които ще се развият в близко бъдеще, принуждавайки ни да живеем на ръба на живота и смъртта, показвайки голямо самообладание.

Съвети – гледайте напред, не жалете за миналото

Да се вглеждаме смело напред и да не съжаляваме за миналото са основните съвети, които астролозите дават по време на това новолуние в Овен и всичките сложни аспекти, с които влиза.

Сега е моментът да оставим миналото зад себе си и да погледнем напред. Знакът Овен символизира нови посоки, а също пътя към неизвестното (което не е задължително да е плашещо и зло), решителност, смелост, независимост. Смята се, че новолунието в Овен на 21 март 2023 г. е подходящо за смели походи (в пряк и в преносен смисъл, на дело и в мислите дори), но нещата няма да са лесни, не и тази година. Управителят на новолунието, Марс, ще бъде в квадрат с Меркурий, Нептун и точката на новолунието. А това според астролозите означава, че каквото и да започнете сега, то ще трябва постоянно да се коригира, за да отговаря на нуждите и на други хора. Предстоят ви спорове и конфликти, ако решите да се ръководите само от лични цели, така че ще трябва да овладеете дипломатическите умения и да се научите да мислите в множествено число. Но все пак това ще е набиране на солиден опит и в крайна сметка едно страхотно преживяване, успокояват вещите в занаята на астрологическите оръжия.

Проявете смелост, но внимателно

Друг съвет за това време е да се проявява смелост, но при условие че се внимава, защото безразсъдството не води доникъде, а само може да усложни нещата.

Марс е в тригон със Сатурн на 21 март 2023 г. и според астрологичните разбирания това предполага как смелостта и инициативата трябва да се комбинират с предпазливост и дисциплина.

Схващането е, че обикновено на новолуние не трябва да се започва нищо ново. Препоръките са да се изчака няколко дни, психически да се настроите, да натрупате по-голям заряд от ентусиазъм, така че направо ръцете да ви сърбят за работа и след това да се заемете конкретно с нея. Но това не важи в този момент и при това толкова сложно и пълно с объркващи енергии новолуние.

От гледна точка на астрологията можете да започнете нов бизнес или някакво друго ново начинание още днес. Новолунието в Овен е специално, то веднага дава бърз старт и преход към нов живот. И за да се подготвите за промените, имате период – точно от днес, 18 март, до 21 март, вторник.

Така че не се страхувайте да отворите нов бизнес, да се преместите, да сключвате сделки, да започнете ремонти, да купите членство във фитнес зала, да се запишете за състезание, да си намерите работа или, наопаки - да напуснете и да започнете друг бизнес, който изисква ентусиазъм, енергия и добро настроение.

Нова връзка – чак през април

Въпросът е какво да се прави, ако нямате никакви планове за нов бизнес и въобще за нови неща.

Енергията бушува направо и трябва да избие все някъде. Затова астрологичните съвети са да прекарайте деня възможно най-енергично и така, че да ви носи радост. Занимавайте се с любимата си работа, участвайте в развлечения, които изискват вълнение и/ли сила.

Смята се, че сега не е подходящ момент за започване на нова романтична връзка: съществува риск и вие, и обектът на желанията ви да чувате само себе си и да не обръщате внимание на нуждите на другия. Не можете да подредите нещата - не само в личния си живот, но и с приятели, съседи, роднини. Няма да разберете нищо, а ще има само кавги и може да се стигне до пълно прекъсване на отношенията. А, разбира се, точно сега не е нужно да се замесвате в конфликти и дрязги. Те не могат да бъдат решени конструктивно и острата фаза на конфронтацията ще продължи дълго време след това. Съветът на познавачите е да изчакате до края на месеца за по-сериозна връзка. С отслабване на новолунието идват и повече шансове за такава.

Според астролозите в момента не е препоръчителна отборната игра, защото зависите от други хора, а не от себе си. Това означава вие да се адаптирате към тях и всичко в този момент може да се обърка.

Иначе перспективите са положителни. Вярваме или не на астролозите, винаги човек трябва да знае, че каквото сам си направи, никой друг не може да му го стори – както в положителен, така и в отрицателен аспект. Но сега е време за промяна, за приемане на новото и посрещане на пролетта.

Водещи

Най-четени