Какво не бива да допускаме? Децата ни да киснат пред компютрите като британските 29.03 | 13:30

Дори и американските затворници прекарват повече време навън тях

От iNews.bg

Борещият се за кандидат-президент на демократите в САЩ Бърни Сандърс посочи като свой приоритет в кампанията реформата на наказателното правосъдие. През декември Сандърс сенаторът от Върмонт посочи като огромен проблем и "срам на глобално ниво" проблема със затворниците в САЩ.

"Къде сме в момента? Имаме повече от 2,2 милиона затворници – повече от всяка друга страна по света. Обещавам в кампанията си: в края на първия ми мандат (бел.ред. като президент), няма да имаме повече хора в затворите, отколкото всяка друга страна".

Като се има предвид високия процент на затворниците, според zerohedge.com, е добре американците да не приемат свободите си като даденост, защото правителството няма да се поколебае да ги хвърли в затвора.

Като се има предвид и друго – че ООН изисква въдворените в институциите криминално проявени лица да прекарват по един час на ден на открито, е повече от шокиращо сравнението с една друга статистика. Във Великобритания 1/3 от децата на възраст между 5 и 12 години играят на открито по-малко от 30 минути на ден, а 1/5 от анкетирани родители казват, че децата им въобще не прекарват време навън.

Причината, според неправителствена организации, организирала допитване до 12 000 родители, е, че малчуганите прекарват почти цялото си време вторачени в екраните на компютъра.

Масово децата във Великобритания прекарват два пъти повече време пред компютъра, отколкото у дома.

Водещи

Най-четени