Един необичаен подарък за 90-та годишнина на един строител 19.04 | 19:33

Станко Кръстев видя Дунав мост 2 на връх рождения си ден

От Кремена Бедерева

90-годишен строител видя Дунав мост 2 на връх рождения си ден. Като "прелюдия” към официалното честване на годишнината на видинчанина Станко Кръстев, той стъпи на най-големия строеж в живота си – Дунав мост Видин-Калафат. С видимо задоволство рожденикът разгледа строежа на дългия почти два километра мост, по който мечтае да премине до отсрещния бряг, когато бъде готов.

Работил цял живот като строител на регионални и национални обекти, Станко Кръстев с интерес наблюдава мащабите на строителните дейности по изграждането на моста, работата на крановите инсталации, но особено беше впечатлен от пилотите под четирите стълба в плавателния участък на Дунав, излети на дълбочина до 80 метра.

Строителните дейности в момента са съсредоточени върху изграждането на връхната конструкция на жп естакадата и подстъпите към моста и доизграждане на връхната конструкция на пътното и железопътно съоръжение.

Изпълнението на строителните дейности по моста в края на март е 73%, а на прилежащата инфраструктура – 89%. На строителните площадки работят общо 942 души, включително фирмите-подизпълнители. 83% от заетите работници са българи, а 17% - чужденци.

Водещи

Най-четени