Дейв Грол искал да напусне Nirvana още през 1993 г. 26.09 | 18:57

Барабанистът бил обиден от Кърт Кобейн, който поставил под въпрос неговия професионализъм

От Елена Кирилова

Дейв Грол искал да напусне Nirvana през 1993 г., след като чул Кърт Кобейн да го обижда, поставяйки под въпрос музикалното му майсторство. Това стана ясно от биографията на барабаниста "This Is A Call: The Life and Times of Dave Grohl”, съобщава NME.

Книгата разкрива още, че на Грол му дошло до гуша от напрежението в групата, като капакът на всичко било изказването на Кобейн по време на самолетен полет.

Биографията, която за пръв път разкрива тези подробности от живота на групата, трябва да бъде пусната в продажба на 29 септември, а неин автор е Пил Браниган, бивш редактор на Kerrang!.

Според текста гръндж легендите Nirvana били разделени на два лагера – единият на барабаниста Дейв Грол и басиста Крист Новоселич, а в другия били Кърт Кобейн и съпругата му Кортни Лав.

Според автора "болестта в сърцето на Nirvana” станала твърде сериозна за Грол, който не успял да понесе всичко това, след като по време на полет между Сиатъл и Лос Анджелис чул обидите на Кобейн.

В края на полета Грол научил от Новоселич, че вокалистът иска от него да свири повече като барабаниста на Mudhoney, Дан Питърс, който е работил за кратко с Nirvana преди приемането на Грол в състава. Това била последната капка за музиканта, който казал, че иска да напусне бандата.

"Исках просто да правя музика. Не исках да се разправям и с частица от цялата тази лудост", коментира обиденият музикант.

За щастие МакЛеод успокоил Грол и той решил да остане и да се държи като професионалист.

Водещи

Най-четени