Най-нелепите извинения за неявяване на работа 17.05 | 15:19

Шефе, "Рибката ми е болна"...

От Ивайло Коралски

Оказва, се, че британците са изключително изобретателни, когато трябва да не се явят на работното място. Допитване сред 1000 британски служители и 1000 британски работодатели е показало, че причините за "укриване" от работа могат да бъдат не само здравословни, а доста по-оригинални, пише DailyMail.

Изданието предлага класация в тази насока. В челните позиции са: "Имам халюцинации", "Гаджето ми ме удари на едно определено място и не мога да се съвзема" или "Заклещен съм у дома, защото механизмът за отваряне на вратата се повреди".

Работодателите са чували и още по-драматични извинения, като: "Консерва с боб падна върху пръста на крака ми", "Плувах прекалено бързо и си треснах главата в стената на басейна", "Ухапа ме насекомо", "Кучето ми е страшно изплашено и не искам да го оставям само", "Хамстерът ми почина и не мога да се съвзема" или "Рибката ми е болна".

Дързостта на служителите обаче няма граници и работодателите често пъти научавали, че майката на някого е починала за трети път за една година или че работник не може да дойде на работа, защото си е заклещил пръста в канала на ваната или пък е пострадал тежко по време на секс.

Проблеми с дрехите също били убедителен аргумент за неявяване на работа, като например: "Кучето ми изяде обувките" или "Панталонът ми се сцепи на път за работа".

Понякога външният вид явно доста смущавал работника и се налагало той да го изтъква като аргумент за неявяване на работното място. В тази насока хитове са фразите: "Вчера ходих на фризьор и сега прическата ми е истинско бедствие" или "Използвам нов разтвор за контактните си лещи и очите ми сълзят постоянно".

Култово оправдание е и: "Снощи препих и съм заспал на прага на някаква къща, но не знам нито на кой е, нито къде се намира, така че няма да мога да дойда на работа, докато не се ориентирам".

Водещи

Най-четени