Кои плодове подмладяват кожа на лицето 10.03 | 19:51

Красотата не е въпрос само на козметика, правилното хранене също е важно

От Рени Янкова

Рекламите на козметичните гиганти ни карат да вярваме, че само почистващите средства и кремовете могат да ни гарантират красива кожа на лицето. Но това е само половината истина. Козметиката може да подобри външния ни вид, но е от значение и как се храним. Ето някои от плодовете, които ще ви помогнат да поддържате кожата си красива и свежа.

  1. Авокадо. То е богато на мазнини, особено на полезните Омега-9, които хидратират кожата и ускоряват регенерирането на клетките. Авокадото е силен антиоксидант, който помага за извеждането на токсините от тялото, а това веднага се отразява на тена на лицето.

  2. Папая. Позната още като "витаминозния плод", тя съдържа витамините А, С, Е, което я прави силен антиоксидант и подходяща храна за епидермалните клетки. Папаята съдържа и алфа-хидрокси киселина, която се използва в най-скъпите подхранващи кремове.

  3. Банани. Не само че са любими на много хора, но те съдържат и високи количества витамин С и В6 – двата елемента, отговорни за еластичността на кожата.

  4. Лимон. Този плод има способността да избистря тена на лицето и затова екстракт от него се използва в различни продукти. Той е богат на витамини и подхранва клетките, като ускорява процеса на регенерация.

  5. Портокали. Освен че има високо съдържание на витамон С, този плод има и силни антиоксидантни свойства, спомагащи за извеждането на свободните радикали от тялото, а това дава на кожата свеж и чист вид.

     

Водещи

Най-четени