Ким Катрал: Да си бездетна не значи, че не си майка 16.09 | 20:10

Актрисата сподели, че има племенници и актьори, на които е ментор и това я прави много щастлива

От Йоанна Димитрова

Американската актриса Ким Катрал, която стана известна с ролята си на Саманта в култовия сериал "Сексът и града" сподели в искрено интервю за предаването "Часът на жената" по BBC, че като жена се чувства обидена от думата "бездетна".

"Аз не съм биологичен родител, но съм родител. Имам млади актьори и актриси, на които съм ментор, имам племенници, с които съм много близка.

Съществува и друг начин да станеш майка на тази възраст, който не включва името ти върху акт за раждане на дете. Можеш да изразиш своята майчинска страна много ясно, много силно. Чувството е много хубаво. Не съм сменяла пелени, което за мен е окей, но помогнах на племенницата си да завърши медицинското училище.

Бях неотлъчно до племенника си, когато минаваше през труден момент и постъпваше в армията. А това са много майчински, много грижовни неща. Наричат ни бездетни. И точно това "без" е обидно. То звучи, сякаш си по-малко жена, след като нямаш дете", казва тя в интервюто.

Откровението на Катрал предизвика големи дебати за отношението към бездетните жени. 

Всяка една жена над 30 години се сблъсква често с въпроса "Имате ли дете?". И ако отговорът е "не", след досадното "Защо?". И когато дамата отговори, че с мъжа ѝ не могат да имат деца след тъжния поглед и съжалението в гласа на "интервюиращия" любопитен.

Ким Катрал срина всеобщото мнение, че жените, които не могат да имат деца, са нещастни. Напротив, тя сподели, че с мъжа ѝ живеят чудесно.

Водещи

Най-четени