МВР има и чувство за хумор 10.10 | 15:00

Показва го в изложба на карикатури „в борба с антиобществените прояви“

От Олга Андреева

Може би не очаквате точно от МВР да ви развесели. Обаче мисията не е невъзможна. Пробвайте да минете през Музея на Министерството на вътрешните работи, който може би подминавате всеки път, когато слизате на обръщалото на трамвай 5 зад Съдебната палата и ще разберете защо, съветва Peika.bg.

Дори и да сте били в музея обаче, тук веднъж не е достатъчно. Изложбите се сменят приблизително веднъж в годината, така че имате повод не само да идвате, но и да се връщате.

Темите през годините са включвали от история на вътрешното министерство, през наркотици и разсекретени досиета до оръжия и следствен материал от разследвания.

От юли 2012 г. можете да разгледате изложба на карикатури "в борба с антиобществените прояви". Ако ви звучи някак соц, не е случайно. Всички карикатури са създадени за едноименна изложба на МВР и Съюза на българските художници през... 1975 г.

Автори са едни от най-големите майстори на хумора и четката – Доньо Донев, Борис Димовски, Карандаш, Панайот Гелев, Анри Кулев, Слави Митев и други. Смешни са и днес. Което пък е тъжно.

Музеят на МВР на "Лавеле" 30 работи от понеделник до петък от 9 до 17 часа с вход свободен. 

Водещи

Най-четени