7 актьори, отказали култови роли 18.03 | 18:45

Кои звезди тайно плачат нощем заради решенията си

От iNews.bg

Знаем, че да си звезда в Холивуд никак не е лесно. Особено от един момент нататък, когато вече си популярен и се налага внимателно да подбираш следващите си роли, не само според хонорара, но и според образите, които ти предлагат да изиграеш. Но понякога много мислене не води до нищо добро.

Ето няколко звезди, които са взели грешното решение, отказвайки да играя във филми, които са се превърнали след това в култови.

Дана Дилейни

Може да ви звучи изненадващо, но Сара Джесика Паркър не е била първият избор за ролята на Кари Брадшоу в сериала "Сексът и градът". Първата, на която сценаристите предлагат, била Дана Дилейн. Тя обаче отказва, защото й се струвало, че идеята на сериала не е достатъчно добра и ще развали имиджа й. По същата причина Дилейн три пъти е отказвала да участва и в сериала "Отчаяни съпруги".

Моли Рингуолд

fe7dafd0-6d6a-57b1-ffdc-5cc4bb5aadc1

Вероятно актрисата все още съжалява, че е отказала главната роля във филма "Хубава жена". С нея Джулия Робъртс се изстрелва на върха и до ден днешен си стои там. Но това не е единствената й грешка – Моли отхвърля и ролята в "Призрак", дадена след това на Деми Мур.

 

 

 

 

 

 

 

Джон Траволта

Той е имал възможността да остане във филмовата история с ролята на Форест Гъмп в едноименния филм. Пропуска този шанс, защото ролята не отговаряла на "мъжкарския" имидж, който се опитвал да си създаде. И въпреки че в такива случаи звезди твърдят, че не съжаляват, Траволта открито си признава, че това е била една от големите му професионални грешки. Тя обаче не е била последната в кариерата му – той отказва да играе и в "Аполо 13", тъй като смята сценария за слаб.

Емили Браунинг

1223680

Тази актриса изпуска шанса си да направи милиони от филма "Здрач" и благодарение на това Кристен Стюард се изкачи до филмовите върхове. Емили Браунинг поне е имала основателна причина да се въздържи от ролята. Тя не е имала задръжки към сценария, а просто се нуждаела от почивка, защото тъкмо била приключила снимките на друг филм.

 

 

 

 

 

 

 

Сара Бернард

Тази актриса повтаря грешката на Дана Дилейн и отказва да играе Миранда Хопс в сериала "Сексът и градът" . Явно никой не е залагал големи надежди на телевизионната поредица в началото, но тя отива и по-далече, като заявява на продуцента Анди Коен, че сценарият е "пълно бедствие" и няма шанс да спечели публиката. Освен това според нея хонорарът бил прекалено малък.

Памела Андерсън

1223676Трудно е да си я представим в ролята на сериозната и вглъбена агент Скъли от сериала "Досиетата Х", но тя е била един от вариантите в началото. Първоначално продуцентите от 20th Century Fox искали нея за ролята и били против конкурентката й – Джилиан Андерсън. Но след пробните снимки тотално променили решението си и взели именно Джилиан.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Матю Бродерик1223678

Убедени сме, че ако имаше машината на времето, Матю Бродерик щеше да се върне назад, за да изиграе ролята на героя злодей в сериала "Опасно лош". Той отказва на продуцентите да бъде химикът, който започва да "готви" амфетамини, защото ролята му се струва малко "долнопробна". Затова пък Браян Кранстън, който стана популярен с ролята на бащата в сериала "Малкълм", направи истински запомнящ се образ в "Опасно лош".  

Водещи

Най-четени