9 твърде извратени човешки фобии 24.07 | 14:55

Страх ни да ни е страх

От iNews.bg

Хора сме. Страхуваме се. Заложено е в човешката природа. Страхът е естествена спирачка, която ни спасява от безразсъдни действия, опасни за нас и за всички останали. Понякога страхът се явява мотор на куража и дава сили за подвизи. Друг път обаче е продиктуван от на пръв поглед нелогични неща. Предлагаме ви да видите едни от най-странните човешки фобии, за които най-вероятно изобщо не сте чували.

Ергасиофобия - страх от работа

Тази фобия често се среща при хора със силно развито психическо разстройство. Те не са мързеливи, но постоянно ги е страх, че ще се наранят, ако извършват някаква физическа дейност.

Неофобия – страх от нови неща

Неофобията представлява страх от всякакви нови вещи или преживявания. В по-лека форма това е страх от разчупване на всекидневната рутина, като например да минете по друг път за работа.

Гамофобия – страх от брак

Съвсем сериозно – гамофобията представлява страх от започване на сериозна връзка. Тази фобия си има свой антипод – ануптофобия – при който просто не можете да спрете да преследвате голямата си любов.

Тафофобия – страх от това да ви погребат живи

Тази фобия е основателна, тъй като преди по-малко от 200 години медицината все още не е била чак толкова напреднала и е имало доста случаи, при които считани за мъртви хора са били погребвани живи.

Останалите крайно странни човешки фобии ще откриете при колегите от Div.bg.

Водещи

Най-четени