Спецпрокуратурата ще разпита Рашидов и Йончева заради записа с Банов 30.01 | 17:28

Два часа продължи обискът в културното министерство, иззети купища документи

От iNews.bg

Министър Боил Банов присъстваше, обяснения в писмен вид засега още не са му снети. Ще се запознаем с документите и тогава ще преценим какво точно ще го питаме. Това каза и.ф. ръководител на специализираната прокуратура Димитър Петров, предаде БГНЕС. Предстои също снемането на обяснения на Вежди Рашидов, който е бил министър към онзи момент и на Елена Йончева, която изнесе информацията.

Близо два часа представители на спецпрокуратурата бяха в сградата на Министерството на културата. Димитър Петров обясни, че са прегледали документите, за които се твърди, че са част от проекта Антична Сердика. "Те са в огромен обем, с колегата преценихме тези, които биха били относими към предмета на проверката. Определили сме срок до утре да бъдат направени копия на същите, да бъдат комплектовани и да бъдат предоставени в прокуратурата", каза той.

Също така се снабдили с документи, които са свързани с водено гражданско дело от страна на Министерството на културата към изпълнителя, отнасящо се до т. нар.наустойка за забава. Димитров подчерта, че делото е висящо пред Апелативния съд в София, няма произнасяне към момента и ще преценяват относимостта на тези документи към проверка.

Водещи

Най-четени