Новосъздадената БДЦ ще се бори за 40 общински кметове и 300 общински съветници на местните избори през есента 23.03 | 18:25

Бареков обвини новия политически играч, че още със създаването си се е превърнал в ДПС-2

От iNews.bg

В битката за местните избори ще се включи и новосъздадената партия Български демократичен център (БДЦ), която всъщност е с депутати от парламентарната група на БДЦ и членове на партия ЛИДЕР.

На третия си конгрес в неделя - 22 март, ЛИДЕР се прекръсти на БДЦ, а нейни съпредседатели станаха Стефен Кенов, отцепник от формацията на Бареков и Красимира Ковачка от ЛИДЕР, роднина на Христо Ковачки.

Най-сериозното предизвикателство пред превърналата се в партия парламентарна група ще са местните избори през есента.

"Целта ни е 40 общински кмета и най-малко 300 общински съветника", обяви и другият съпредседател на партията Стефан Кенов и убедено добави: "Можем да го постигнем".

До една седмица ще е изцяло готова и предизборната програма на партия БДЦ, а до няколко дни започват обиколките в страната, стана ясно ще от думите на  Кенов. Друга поставена цел на новата стара партия е да увеличи членската си маса и в най-близко бъдеще да има своя структура във всяка една от 265-те общини у нас. 

В същото време лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков обвини партия БДЦ, в която отидоха отцепилите се от неговата партия , че още със създаването си се е превърнала в ДПС-2.

"Още в сряда в Брюксел ще информирам генералния секретар на АЛДЕ Александър Бийл и председателя групата на АЛДЕ Ги Верхофстад за наглия опит на партията на г-н Ковачки БДЦ и на нейните ментори от ДПС да пребоядисат консервативния вот в България в либерален", заяви Бареков

"Обръщам се към ръководството на БДЦ и всички депутати, които предадоха своите избиратели от ББЦ - не осъзнавате ли, че днешните наследници на Бай Ганьо сте Вие – вечерта консерви, а на сутринта либерали? Вие, господа предатели, консерви ли сте или либерали последно?

Най-наглата кражба в българската политика на цяла парламентарна група ще изложи България и в Европа, защото не може една партия, която е вкарала 15 депутати, подкрепени от шефовете на консерваторите Саид Камал и Джефри ван Орден на конгреса във Варна преди предизборната кампания, след това на 90% да се пребоядиса и под формата на ДПС-2 да бъде вкарана при либералите.

В разговори с моите колеги от АЛДЕ аз ще ги информирам за ситуацията в България и за това, че ще бъде абсолютно нехигиенично за тях да приемат партията на един олигарх, откраднала вота на избирателите в своите редици", написа от Брюксел евродепутатът.

Водещи

Най-четени