Сакскобурготски ще оспорва съдебното решение за двореца „Врана“ 24.08 | 13:11

Имотът не е придобит с лични средства на баща му и дядо му, контрира адв. Мариана Попова

От iNews.bg

Симеон Сакскобургготски ще обжалва решението на Софийски градски съд, с което дворецът Врана беше отсъден в полза на държавата. Според адвоката на Царя, решението на съда отнема дома на царската фамилия.

"Става въпрос за дома на Царя. Този, който е бил дом на неговия баща и на неговия дядо. Аз изпитвам разочарование, че в съвременното българско общество се стигна до парадокса, частната собственост да бъде изземвана по един псевдо законен начин. Бяха създадени условия да се стигне до този резултат”, посочи адв. Ели Христова пред бТВ.

Според защитата на държавата Сакскобургготски е върнал сам на себе си имотите, в качеството си на премиер.

"Г-н Сакскобургготски получи имотите по време на своето управление. Никой български гражданин не си взе имотите сам. Имаше реституция, мина през процедури. Г-н Сакскобургготски, като министър-председетел, улесни само себе си, като подписа решение на Министерски съвет, за да може да си върне имотите. Анализът на документите показва, че всичките царски имоти, включително и двореца "Врана”, не са придобивани с лични финанси на Фердинанд или Борис, и никога не са били лична собственост на някой от членовете на фамилията”, заяви адв. Мариана Попова.

"Вие лъжете и манипулирате обществото, като лъжете и манипулирате, че държавата е направила нещо, за да купи и построи тези имоти. Това е пълна лъжа. Само и единствено царското семейство е направило това”, отвърна защитникът на Сакскобургготски.

Очаква се окончателния изход от спора да дойде след години. Решението на СГС не е окончателно и може да бъде обжалвано на по-горна съдебна инстанция.

Водещи

Най-четени