Великотърновци пак подкрепиха „Великото народно въстание“ 16.10 | 20:38

В старата столица протестиращите организираха митинг и шествие

От iNews.bg

С митинг и шествие протестиращите във Велико Търново се включиха в инициативата Велико народно въстание. За кратко беше блокирано автомобилното движение в центъра на града, до инциденти не се стигна, съобщава БНР.

Протестиращите облепиха със стикери "Оставка" и "Мафията вън" площада около паметника "Майка България" и за пореден път настояха за незабавна оставка на правителството на Бойко Борисов и провеждане на извънредни избори от служебен кабинет: 

"Ние сме готови, ако трябва още 100 дни да го направим, ние сме решили без прекратяване да продължаваме напред. Надяваме се до 3 ноември да свърши всичко".

"Нямат намерение да подават оставка, все по-нагли стават. Вчерашното заседание на парламента го гледах целия ден, просто съм отвратена и омерзена. Ние ще бъдем тук, докато паднат".

Митингът прерастена в шествие от паметника "Майка България" до паметника на Стефан Стамболов, което блокира трафика в центъра на Велико Търново. Шествието беше охранявано от полиция, която не позволи да се стигне до инциденти. 

Водещи

Най-четени