Ратифицирането на договора с Македония започва и у нас 17.01 | 10:31

Две парламентарни комисии започват разглеждането на документа

От iNews.bg

Два дни след като това направи парламентът на Македония и нашето Народно събрание започва процедурата по ратифициране на Договора за добросъсесдство между двете държави. Две парламентарни комисии - по външна политика и по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, започват да разглеждат днес документа, предаде БГНЕС.

В 14:30 часа, Комисията по външна политика, която в случая е водеща, ще разгледа законопроекта за ратифициране на Договора. Час по-късно, в Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще се проведе представяне, разглеждане и приемане на Доклад по законопроект за ратифициране на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. Законопроектът бе внесен в българския парламент от Министерски съвет на 8 ноември м.г. и разпределен за втората пленарна сесия.

В понеделник, с 61 гласа, македонският парламента ратифицира Договора, подписан от премиерите на двете страни Зоран Заев и Бойко Борисов на 1 август 2017 г. в Скопие. Той гарантира устойчивото изграждане на приятелски отношения между България и Македония, и е стабилна база за сътрудничество в региона, основано на европейските ценности, бе единодушната оценка на Борисов и Заев, който разговаряха по телефона след ратификацията от страна на парламента в Скопие.

Водещи

Най-четени