Правителството не е обсъждало увеличение на вноските за пенсия 08.03 | 19:52

Има идея всяка година за Коледа и Великден еднократни парични бонуси за пенсионерите

От Мая Александрова

"Правителството не е обсъждало предложение за увеличение на вноските за пенсия и безработица". Това каза във Варна социалният министър Хасан Адемов по повод предложението на КНСБ за увеличение на пенсионната вноска с 1% и на вноската за безработица с 2 на сто.

"Това е само едно предложение, нека да видим какво ще влезе в дневния ред на Националния съвет за тристранно сътрудничество, за да можем да коментираме тогава", обясни Адемов.

Той добави, че има различни предложения и на работодателите, и на синдикати. Адемов подчерта отново обаче, че правителството на този етап не е обсъждало идея за увеличаване нито на данъци, нито на осигурителни вноски.

Министърът каза, че идеята на правителството е всяка година на Коледа и Великден еднократните парични бонуси за пенсионерите да бъдат традиционни и според него това е последователна политика и няма нищо общо с изборите. По думите му обвиненията, че предизборно се раздават някакви пари, са несъстоятелни, защото кабинетът превръща тази политика в традиция.

Той припомни, че миналата година е имало коледни добавки, независимо че не са предстояли никакви избори.
Министърът каза още, че всяко едно министерство в рамките на бюджета и при оптимизиране на структурите може да прави промени в размера на работните заплати, допълни БТА.

Водещи

Най-четени