Дисциплинарно уволнение за доктора от ИСУЛ 21.01 | 14:12

Преди седмица на д-р Маджунов бяха отнети лекарските права за 1 година

От Елена Коцева

Доктор Михаил Маджунов от Исул е дисциплинарно уволнен. Заповед за това е издал изпълнителният директор на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ".

Маджунов е бил назначен на длъжност лекар-главен асистент в Клиника по УНГ-болести на болницата, съобщава БТА.

iNews припомня, че дисциплинарното уволнение е във връзка със смъртта на Гергана Илиева.

Момиченцето почина на 23 декември след извършена операция за отстраняване на сливиците.

На 11 януари бяха оповестени резултатите от проверката на Изпълнителна агенция Медицински одит (ИАМО), които категорично посочиха, че лекуващият го лекар е подценил състоянието му след операцията, като фатален се е оказал вторият преглед на детето след операцията и подценяването на състоянието му. След това министърът на здравеопазването отне лекарските права на доктор Маджунов за една година.

В мотивите на заповедта за уволнение е записано, че то е заради неизпълнение на възложената работа, неспазване на техническите и технологичните правила.

Той е уволнен и заради уронване на доброто име на предприятието, неизпълнение на други трудови задължения, предвидени в закони и на други нормативни актове. С това Михаил Маджунов не е
изпълнил диагностично-лечебния алгоритъм при лечението на пациентката, се посочва още в мотивите за уволнението.

Според тях Маджунов е подценил и проследяването и лечението на усложненията в следоперативния период и изписвайки го от болницата, го е лишил от активно наблюдение и лечение с цел да се предотвратят фаталните последици.

Водещи

Най-четени