Специалистите съветват: Сега е времето за купуване на климатик, за да не чакате в жегите 04.06 | 15:49

За монтажа на климатика разчитайте само на оторизирани сервизи, препоръчват от климатици GREE

От iNews.bg

Лятото идва, въпреки че температурите навън все още не подсказват, че жегите са близо. Юни се счита за първия месец на лятото, което тази година ще настъпи на 21-и точно в 9:46 часа. Именно тогава в края на месец юни ще започне и плавното покачване на температурите, които да ни подскажат, че лятото наистина идва. Дотогава юни остава със сравнително ниски за сезона температури и с валежи.

Именно затова сега е идеалното време да купите и монтирате климатик, който да ви спаси от наближаващите жеги. Проверка на iNews.bg сред водещите доставчици на климатици в България показва, че все още няма голямо натоварване сред монтажните бригади, защото заради хладния юни хората отлагат покупката на климатик за момента, когато усетят истинската жега. Това обаче може да доведе до неприятни изненади, защото с нарастването на температурите расте и търсенето на климатици. Което пък води до голямо натоварване на лицензираните монтажни бригади и се налага клиентите да чакат по-дълго време за поставяне на климатик, обясняват експертите.

Затова от Кеърокс България, официален представител на най-големия в света производител на климатици GREE, съветват хората, които са решили да купуват климатик да не го отлагат, за да може да си осигурят прохлада в горещините. "Сега е идеалното време за купуване на климатик, защото монтажниците не са толкова натоварени и всеки закупен климатик може почти веднага да бъде монтиран", коментира инженер Станислав Драганов от вносителя на климатици GREE.   

Когато настъпят жегите, продажбите се увеличават, което води до забавяне на монтажа. Затова, ако искате да не чакате, изберете своя климатик още днес, категорични са специалистите. "Независимо кога ще решите да купите климатик изключително важно е да разчитате единствено и само на оторизирани сервизи и монтажни бригади, за да сте сигурни, че ще получите най-доброто от своя нов климатик", категорични са от екипа на климатици GREE.

Водещи

Най-четени