Изнененадващо: Борисов на среща при Ердоган в Истанбул (ВИДЕО) 03.07 | 18:00

В началото на визитата бившият ни премиер изтъкна пред турския президент, че сме се справили с миграцията с помощта на Турция

От iNews

Бившият премиер Бойко Борисов е на посещение при турския президент Реджеп Ердоган. Това стана ясно от включване на живо във фейсбук профила на Борисов.

В началото на визитата Борисов изтъкна пред Ердоган, че сме се справили с миграцията с помощта на Турция. "И Балкански поток направихме", каза още Борисов. Наред с това Борисов напомни и изграждането на магистралите, сред които и "Марица", която стига до границата с Турция.

Ердоган пък определи Борисов като добър приятел и също изтъкна добрата миграционна политика, водена от двете страни.

"С моя добър приятел Бойко реализирахме много добра политика спрямо миграцията. Взаимоотношенията ни бяха добри. Взаимоотношенията с България за миграционната политика ще продължат и занапред. Нашите граници ще бъдат пазени, както досега бяха пазени. На целия български народ пожелавам успех от тези предстоящи избори и всички да са живи и здрави", каза Ердоган.

"Аз благодаря, че опазихме границите чисти. Българските мюсюлмани са мост на приятелство между двата народа", каза Борисов. "Това е и нашето искане", завърши на свой ред Ердоган.

 

Водещи

Най-четени