Прокуратурата: Бенчев и Узун може да се окажат и с обвинения 06.08 | 17:03

Разследват ги за укриване на Митьо Очите и за данъчни престъпления

От iNews.bg

Общинския съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, шофьорът му Йовчо Домусчиев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун са разследвани за лично укривателство. Събраните до момента доказателства сочат, че тримата са помагали на Димитър Желязков да се укрие от правосъдието, съобщава БНТ, позовавайки се на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Материалите вече са изпратени на Районна прокуратура Бургас, която се очаква да повдигне обвиненията. Бенчо Бенчев и шофьорът му са укрили Димитър Желязков, като първо с автомобил - собственост на фирма на Бенчев, са превозили Митьо Очите от Гърция до Турция. Това е станало в момент, когато вече е била издадена Европейска заповед за ареста на Желязков.

След издаването на червена бюлетина за издирването му от Интерпол пък Несрин Узун е резервирал три стаи в хотел в Истанбул. Тези стаи са наети от Бенчев и Домусчиев, като само двамата са се регистрирали. Там обаче реално се е настанил Димитър Желязков, където в петък срещу събота през нощта е задържан. Бенчо Бенчев и Несрин Узун са разсрледвани и за участие в Организираната престъпна група на Митьо Очите.

"При обиска и при претърсването на жилищата ползвани от Бенчо Бенчев бяха установени документи, т.нар. "тефтери", в които се съдържат сигурни данни за вероятно укриване на данъчни задължения. Т.е. касае се за данъчни престъпления”, казва Арнаудова.

Тя не изключва варианта Бенчев и Узун да получат обвинения. "Работи се и в тази посока, тъй като обема от доказателства, които събраха колегите от последните 24 часа сочат за сериозна съпричастност на тези лица към дейността на групата", допълва Арнаудова.

Водещи

Най-четени