Преминаването през Лесово - мисия невъзможна 08.11 | 14:39

Остават километрични опашките от ТИР-ове пред пункта

От Теодора Кокаланова

Над 10-километрова е колоната от ТИР-ове на турска територия преди граничен пункт Лесово. Някои от шофьорите, между които и много българи чакат 3-4 дни, за да преминат границата.

Превозвачите обвиняват за проблема българските митничари. На българска територия всичко изглежда нормално, съобщи bTV. От другата страна на границата обаче краят на опашката не се вижда.

"Колегите преди мен се бяха наредили на седмия километър, когато са дошли предишната вечер и минаха преди 3 часа-60 часа престой на границата. Турските митничари си работят, българските – не", смята шофьорът Илин Петров. 

От българската страна всеки камион минавал през скенер, което бавело колоната с часове, твърдят водачите. Чакащите имат обяснение – акцията на ДАНС преди седмица.

"Такива са ни съмненията, това мислим с колегите, поради причината, че са ги хванали заради рушветите и сега си го изкарват на нас, шофьорите, защото сме единствената жертва. Няма на кого да си изкарат", допълва Илин.

От Агенция "Митници" твърдят, че на ГКПП Лесово няма технически проблем, а отстранените от работа митничари са заменени с други. Обясняват опашките със засилен митнически контрол.

Масовите арести на митничарите бяха извършени на ГКПП Лесово заради корупционни схеми. Заради спецакцията пропусквателният пункт бе затворен и се образуваха километрични опашки от чакащи автомобили.

Съвместната операция на държавното обвинение и Държавна агенция "Национална сигурност" включи и претърсване на домашните адреси на задържаните.  

Водещи

Най-четени