Предложението за пушене в заведенията ще бъде внесено, обяви Симеонов 24.04 | 17:07

Вицепремиерът поиска от синдикати и работодатели позицията им по този въпрос

От iNews.bg

Предложението за промяна в закона за здравето, което връща възможността за пушене в обособени помещения в заведенията за хранене и развлечения, ще бъде внесено в Народното събрание. Това съобщи вицепремиерът и инициатор на настоящата идея Валери Симеонов по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), предаде "Дарик". Той призова представителите на бизнеса и синдикатите да изразят своята позиция по това предложение, както и по законопроекта за реклама на хазартни игри, който също ще бъде внесен в парламента.

Преди десетина дни Симеонов заяви, че партията му НФСБ има намерение да внесе в парламента предложение за промяна в закона за здравето, с която да бъде разрешено тютюнопушенето в обособени помещения в заведенията за хранене и развлечения. Вицепремиерът заяви, че не разбира смисъла да се ограничава пушенето в заведения, при положение че, по думите му, настоящият закон не се спазва.

Вчера стана ясно, че идеята за поправката не би срещнала подкрепата на ГЕРБ. Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че е против подобни предложения за либерализиране на режима. "Ние в ГЕРБ, понеже навремето го въведохме, сме убедени, както и сега подкрепих всички действия, свързани с борбата срещу тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве. Това ще ми бъде мнението, ако се постави темата", каза Борисов.

Преди дни в предаването на "Седмицата" на "Дарик" подобно лично мнение, че няма нужда да се прави промяна в режима за пушене на закрито, изрази и депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов.

Водещи

Най-четени