Спецпрокурори в акция в Министерството на културата 30.01 | 16:32

Ще се изземе цялата документация за ремонта на Ларгото, обясни Румяна Арнаудова

От iNews.bg

Малко преди 14:00 ч. представители на Спецпрокуратурата влязоха в сградата на Министерството на културата, предаде БГНЕС. Пред зданието спря бус на прокуратурата, от който излязоха проверяващите.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че още днес Специализираната прокуратура ще изземе цялата документация, "която е относима към казуса към изграждането и евентуалните ремонтни дейности по Ларгото. Ще започнат още днес разпити на хора, които имат отношение към случая, които са запознати с фактите по изграждането на този обект, както и с последващите действия на самото министерството, представени от Йончева като опрощаване на неустойка в размер на 700 000 лв.”, посочи говорителят на главния прокурор.

Тя обясни, че ако дойде при тях записът, те ще направят експертиза. "По правило тези записи биха могли да се използват като годно доказателствено средство, но тъй като не са създадени в условията на СРС начинът, по който ние бихме могли да го приобщим като доказателството, е назначаване на експертиза”, каза Арнаудова. Тя посочи, че тази експертиза първо ще установи какви са думите, които са били използвани и от кого в случай, че има сравнителен материал на глас. "Тоест тази експертиза ще установи и съдържанието и авторството на направените изявления в рамките на този разговор”, заяви говорителят на главният прокурор.

Водещи

Най-четени