Гастарбайтери и ТИР-ове задръстиха половината ни ГКПП-та 27.08 | 15:51

Колони от по няколко километра има по пунктовете с Турция и Гърция

От iNews.bg

Турските гастарбайтери, които вече започнаха да се връщат към Западна Европа, както и товарните автомобили, задръстиха голяма част от българските гранични пунктове. Най-сериозно е положението на ГКПП-тата с Турция и Гърция, но засилен трафик има и към Сърбия. Някои от тях се опитват да избегнат засиления трафик през България, като се насочват към маршрутите през Гърция, но дори и така по ГКПП-тата се образуват колони.

Към 13:30 ч. на българо-сръбската граница, на ГКПП Калотина, трафикът е интензивен на изход, като причината е основно в леките автомобили. На българо-гръцка граница трафикът е интензивен на вход на ГКПП "Капитан Петко Войвода", по-тежко е положението на вход и изход на ГКПП "Маказа", където има 2-километрова колона от чакащи леки коли да влязат в България. На същото място има и тапа от камиони в посока Гърция, която е с дължина 500 м. В същото време на ГКПП "Кулата" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

На българо-турската граница също има интензивно движение на всички контролно-пропускателни пунктове, като причината навсякъде е в чакащи да влязат на българска територия леки автомобили. На ГКПП "Лесово" има образувала се колона от около 4 км и от товарни автомобили на вход. Толкова голяма е опашката към България и на ГКПП "Малко Търново", където обаче тя е само от леки автомобили.

На българо-румънската граница също има затруднения. Трафикът е интензивен на ГКПП "Дунав мост - Видин", където има образувала се 2-километрова колона от камиони в посока Румъния. Фериботът Оряхово - Бекет работи само в светлата част от деня поради ниско ниво на река Дунав, което вероятно е и причината за по-големия трафик през моста при Видин.

Единствено на българо-македонската граница трафикът е нормален за всички ГКПП, сочат данните на Гранична полиция.

Водещи

Най-четени