Прокуратурата: В 4 от взрировете във военни складове и бази у нас има сходство 28.04 | 12:37

В същото време при всичките тези случаи към момента не са ясни точните причини, довели до експлозиите

От iNews.bg

През последните 10 години са регистрирани редица случаи на взривове в складове и производствени помещения на заводи за утилизация на взривни вещества, производство на оръжие и боеприпаси. Прокуратурата, съвместно с ДАНС и главна дирекция "Жандармерия" анализираха някои от случаите, при които се установи сходство в 4 от тях, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БНТ.

Тя, заедно със Специализирана прокуратура и ДАНС дават изявление относно наблюдавано досъдебно производство, касаещо националната сигурност на страната. В брифинга се включи и главният прокурор Иван Гешев.

Първият е случай е от ноември 2011 в с. Долни дол, когато е взривен склад на ЕМКО. Други два от случаите са от 2015 г. в с. Иганово, където е взривен склад за готова продукция на ВМЗ-Сопот. Четвъртият случай е от 2020 г. в град Мъглиж, където е бил взривен склад за капсул детонатори на "Арсенал"-Казанлък.

И при четирите случая и до момента не са установени причините, довели до инцидентите. При взривовете няма загинали хора.

Водещи

Най-четени