Опозиционери протестираха пред „Позитано” 20 срещу Нинова 25.07 | 13:00

Недоволните искат оставката на партийния лидер и свикване на конгрес

От iNews

Опозиционно настроени партийци посрещнаха с лозунги и призиви за конгрес участниците в националния съвет на БСП на "Позитано" 20, който се провежда днес.

Недоволните носят плакати с надписи "Да спасим БСП", "Време е за конгрес", "Чуйте партията", "Нинова ликвидатор на БСП" и скандират "Оставка" под прозорците на соцводача Корнелия Нинова, разказва bTV.

Сред участниците в протеста се забелязваше Кирил Добрев, който се състезава срещу Нинова за лидерската позиция, но загуби.

Малко по-рано председателят на младежкото БСП Николай Бериевски обяви пред bTV, че младежката организация настоява цялото ръководство на партията да поеме отговорност за лошите резултати на изборите. Младите социалисти също искат незабавно свикване на конгрес.

Очаква се Националният съвет на БСП, заедно с парламентарната група на "БСП за България", да реши дали да подкрепи правителство на "Има такъв народ". На заседанието на съвета ще бъде представен и доклад за резултатите на коалицията на парламентарните избори, проведени на 11 юли.

Водещи

Най-четени