Километрични опашки са се извили по границите ни 31.08 | 11:35

Затруднено е преминаването през граничните пунктове от Турция и към Сърбия

От Елица Елефтерова

През последните дни пропускателният режим през Капитан Андреево е силно намален заради реконструкцията на пункта и заради завишения контрол на българските власти срещу нелегалния трафик, съобщава БНР, като се позовава на заместник-ръководителя на областната дирекция за митници и търговия Гюркан Йоргел 

Автомобили на гастарбайтери, завръщащи се на работа в Западна Европа чакат да преминат ГКПП-Капъкуле. Километрични колони от чакащи автомобили има и на граничен пункт Калотина на границата към Сърбия. Няколко километрова опашка от автомобили се е образувала край пътя от Одрин към турската митница.

Въпреки предупрежденията на турските власти да се ползват и другите гранични пунктове, турските граждани предпочитат да излизат през Капъкуле.

Интензивен е потокът от автомобили и на Хамзабейли-Лесово,само през пункта Дерекьой-Малко Търново преминаването става бързо.

Остава затруднено преминаването и на българо-сръбската граница през граничен пункт Калотина, заради засиления трафик от Турция през България към Западна Европа.

От Гранична полиция съобщиха, че се очаква увеличаване на трафика през почивните дни. За улеснение на водачите, които пътуват от страната ни за Сърбия, се препоръчват маршрутите през граничните пунктове Брегово, Връшка чука и Стрезимировци.

Митническите ни служби поддържат контакти със сръбските гранични власти и се полагат усилия за облекчаване на преминаването на автомобилите.

Интензивно е движението на българо-турската граница. По пътя за българо-гръцката граница се извършват ремонтни дейности по строителството на автомагистрала "Струма" като маршрутът по посока Петрич - Кулата се пренасочва през Марино поле - Чучулигово - Кулата.

Водещи

Най-четени