Зеленогорски: Кунева ще е безупречна, Борисов е информиран за избора ни 29.01 | 19:25

Реформаторският блок ще предложи нов екип за МОН. Дадоха срок за размисъл на гражданската квота

От iNews.bg

Кандидатурата на Меглена Кунева ще направи блока по-силен. Това каза пред журналисти съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, след заседанието на Изпълнителния съвет на блока, на което Меглена Кунева бе излъчена за министър на образованието.

Всъщност нейната номинация е единствената, която се е обсъждала и е избрана единодушно. За момента не е ясно кои ще са заместниците на Меглена Кунева, но по всяка вероятност екипът на Тодор Танев ще бъде сменен.

"Що се отнася до това какво следва оттук нататък – заседание на ПГ на РБ, на която отново ще обсъдим номинацията и разчитаме да получим максимална подкрепа на колеги от парламентарната група. В този смисъл колегите от гражданската квота ще имат заседание в понеделник с колеги от бившия Граждански съвет, на което ще обсъдят не само темата с евентуалната подкрепа на г-жа Кунева за министър на образованието, но и линията им на поведение по отношение подкрепа за мнозинството или излизане в опозиция”, поясни Зеленегорски.

Днес премиерът Бойко Борисов каза ясно, че РБ трябва да вземат решение кого ще предложат и даде повече време на блока.

"Информиран е. Всичко е наред. Г-жа Кунева ще се справи по безупречен начин, ще предложим цял екип”, каза още Зеленогорски.

Той отказа да коментира какво е влиянието на партията на Корман Исмаилов "Свобода и достойнство", част от РБ, в министерство на образованието, както и по повод последните информации за разследвания на ДАНС в просветното ведомство.

"Искам да благодаря на колегите затова, че бяха единни в мнението си. За мен това е доказателство за желанието на Реформаторски блок да предлагат решения, когато има нужда от такива", каза самата Кунева.

Водещи

Най-четени