Арестуваният шеф на ДАБЧ вече е с обвинение 30.10 | 16:58

Харалампиев ще отговаря пред съда за организиране на престъпна група и подкупи

От iNews.bg

Повдигнаха обвинение на Петър Харалампиев. Той е посочен от спецпрокуратурата като лидер на организирана престъпна група за подкупи и други престъпления. Това заяви адвокатът му Николай Кокинов пред NOVA TV. Харалампиев е задържан за 72 часа.

При спецакция, вчера, бяха арестувани над 20 души в три града. Тя се проведе в София, Плевен и Кюстендил. Освен Харалампив беше задържан и главният секретар на агенцията Красимир Томов. 

Според прокуратурата става въпрос за организирана престъпна група, която срещу подкупи раздавала удостоверения за български произход на граждани от Молдова, Украйна и Македония. Групата била наблюдавана в продължение на няколко месеца след сигнал до Комисията срещу корупцията. Задържаните са следени със специални разузнавателни средства.

По неофициална информация срещу 5000 евро чужди граждани получавали удостоверение за български произход. Издавани са между 30-40 документа на седмица, което означава, че нерегламентираните суми седмично може да са достигали 200 000 евро.

Водещи

Най-четени